Kronika 2009

Sporočamo vam, da se je v soboto, 31. januarja 2009 oblikovala ženska vokalna skupina Harmonija, ki jo sestavljajo pevke:

Černic Jasna
Derman Zadravec Tamara
Grom Ravnikar Jolanda
Jakopin Biserka
Klemenčič Biserka
Pirnat Dragica
Trontelj Vida

S privolitvijo članov moškega sestava Šentjurski fantje smo pevke postale članice Kulturnega društva Šentjurski fantje, s sedežem v Mali vasi pri Grosupljem. Ker smo postale članice kulturnega društva, ki je že registrirano, odpadejo vse formalnosti v zvezi s tem. Naša naloga je, da spoštujemo pravila, ki so že sprejeta in  v društvu sodelujemo kot enakopravne članice.

Ženska vokalna skupina Harmonija ima svojo zborovodkinjo Tino Vahčič.

Ženska vokalna skupina Harmonija ima predsednico skupine Jolando Ravnikar Grom, tajnico Biserko Jakopin in blagajničarko Vido Trontelj ter korepetitorko Tamaro Derman Zadravec. Imela bo tudi svoj logotip, ki bo pomagal pri prepoznavnosti skupine.

Ženska vokalna skupina v svoje vrste sprejme pevke, ki so pripravljene resno delati, imeti morajo korekten in tovariški odnos do ostalih članic, skupina pa bo sprejela največ 12 pevk.

Grosuplje, dne 1. februarja 2009

P.s. Na seji predstavnikov društev ZKD Grosuplje smo takoj po tem, ko smo si že nadele ime, ugotovile, da se enako imenuje tudi ženska pevska skupina upokojenk v Ivančni gorici, zato je bilo potrebno ime skupine spremeniti.

APRIL

Ob 21.14 uri je ob premetavanju besede Brinje nastalo novo ime skupine: Brinke. Piera Ravnikar je za skupino izdelala logotip, jaz pa sem oblikovala tekst za predstavitev naše skupine, ki se glasi: „V Grosuplju se je v začetku letošnjega leta sestala skupina devetih deklet. Vsem je bila skupna ljubezen do petja in lepe slovenske besede ter se poimenovala Brinke. Brinke po grmastem iglavcu, ki je nekoč porasel ves hrib v našem kraju in po katerem se tudi imenuje „brinski hrib“.  Zdelo se nam je primerno, da oživimo to staro legendo, ki ob imenovanju  naše skupine spominja na del naše preteklosti. Brin sicer potrebuje veliko prostora za svojo bujno rast, ima izrazit vonj,  se pa zanj najde prostor prav na vsakem domačem vrtu, saj napravi prav lepo ozadje za druge rastline. Brinove jagode so plod tega iglavca in so žlahtne kot naše petje. Še bolj pa je žlahtno tisto, kar iz njih pridobivamo. Saj prav vsi  poznamo brinjevec, za katerega smo prepričane, da je pravo zdravilo za ženske in iz izkušenj vemo, da pomaga pri mehčanju grla in božanju glasilk. Skupina nastopa pod umetniškim vodstvom Tine Vahčič, diplomirane muzikologinje, deluje pa pod okriljem KD Šentjurski oktet.  V repertoarju skupine najdemo slovenske ljudske in umetne pesmi ter priredbe popevk.“

Naš logotip:

Vaje skupine: vsako sredo od 19h do 21.30 ure v stari OŠ Louis Adamič Grosuplje, na Adamičevi ulici 29 vse do meseca junija. Pevke, ki sestavljajo ŽVS Brinke pa so: Jasna Černic, Tamara Derman Zadravec, Boža Duša, Jolanda Grom Ravnikar, Biserka Jakopin, Biserka Klemenčič, Dragica Pirnat in Marinka Vahčič. Na vajah 25. marca, se nam je pridružila nova Brinka, Ivica Oštir.

 Priprave na prvi nastop:

četrtek, 21. maja ob 18.00 uri odprtje fotografske razstave v Mestni knjižnici Grosuplje.

Pesmi: Resje že cvete, Dečva pa u hartlcu, Sonce sije na Portorož in nato

30. maj ob 15.00 uri na Kopanju zaključek petega akademskega leta UTŽO: koncert zborovske glasbe. Sodelujoči: MePZ Glasbena matica Ljubljana, Ljudski pevci Zarja in Mlada Zarja.

Pesmi: Rož, Podjuna Zila, Resje že cvete, Ol time religin,

prvi del leta smo zaključile z lastnim projektom PEVSKA ZAKUSKA, dne 21. junija na Kopanju in v goste povabile moški pevski kvintet Tivoli.

Pesmi: Resje že cvete, Dečva pa u hartlcu, Rož, Podjuna, Zila, Ol Time Religin, Sonce sije na Portorož, Ti si moja ljubezen.

SEPTEMBER

Vaje na novi lokaciji: novi družbeni dom in tudi sedaj vaje vsako sredo od 19h do 21.30 ure.

Skupino je zapustila Jasna Černic, ker se je preselila v Koper, dobili pa smo dve novi pevki:  sopranistki Blanko Janežič in Vesno Perme.

1. september ob 18.00 uri: Mestna knjižnica Grosuplje, 100-letnica Čebelarskega društva Grosuplje  ob predstavitvi zbornika, ki so ga pripravili ob svojem jubileju.

Pesmi: Roža na vrtu, Rož,Podjuna, Zila in Resje že cvete

3. september ob 14. uri pred Mestno knjižnico Grosuplje osrednja prireditev ob 100-letnici Čebelarskega društva Grosuplje. Pesmi: Rož, Podjuna Zila in Roža na vrtu, nadaljevanje v avli OŠ Louis Adamič na Tovarniški cesti v Grosupljem ob 15.00 uri.

Skupna pesem s Šentjurskimi fanti: Zdravljica in Domovini, ŽVS Brinke pa Resje že cvete.

8. september ob 18.00 uri Mestna knjižnica Grosuplje: 80 let spominov in spominkov dr. Borisa Kuharja.

Pesmi: Roža na vrtu in Napitnica.

OKTOBER

Ves mesec, vsako sredo vaje, ob odsotnosti zborovodkinje  pa s korepetitorico Tamaro.

 NOVEMBER

Intenzivne vaje 6. novembra od 9. do 18.00 ure v glasbeni sobi Kulturnega doma.

 DECEMBER

V soboto, 5. decembra smo se zbrale v gostišču Krpan, kjer smo zapele podoknico slavljencu, Jolandinemu možu Marjanu ob njegovi 60-letnici in ga presenetile. Bil je zelo vesel in ganjen, prav tako tudi ostali, ki so se ta večer zbrali in se poveselili ob njegovem praznovanje. Še enkrat, vse najboljše, Marjan.

23. december, nastop naše skupine ob 16.00 uri v Družbenem domu Grosuplje, ob Dnevu državnosti.

Program so oblikovale tudi pevke ženskega pevskega zbora Lastovke, z zborovodkinjo Mojco Intihar, med kulturnim delom prireditve pa je Tone Kuntner, naš pesnik, predstavil tudi pesmi iz svoje zadnje pesniške zbirke. Brinke smo v tem delu predstavile: Roža na vrtu, Tam kjer teče bistra Zila ter Od kod si potnik ti doma. Tu je treba zapisati, da smo s svojim petjem naredile izreden vtis na obiskovalce prireditve. Mnogi med njimi so nas slišali prvič in bili resnično navdušeni, tisti, ki pa so naše petje že slišali, pa so govorili o  našem napredku. In pa naša nova garderoba. Popolnoma nov izgled skupine.

Nazaj na kroniko

< oktober 2023 >
pon tor sre čet pet sob ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31