Kronika 2019

JANUAR

Komaj smo stopili v novo leto, so se že pospešeno začele priprave na prvi, božični koncert v letošnjem letu. Začelo se je z dopisovanjem med Jolando, gospo Germano Leben iz MoPZ Mengeš, gospodom župnikom in menoj. Zdelo se mi je, da vse poteka s svetlobno hitrostjo in zgodil se je ‘Ta 6. januar’ ob 19.00 uri. Gostiteljice Brinke in Župnijska cerkev tudi Sv.Mihaela, tokrat iz Grosuplja. In največja težava, bolezen, je kosila v vrstah naših pevk. Zbolela je zborovodkinja Tina, Jolanda je imela hudo vnetje očesa in je na koncert sploh ni bilo zaradi hudih bolečin, Ivica je komaj stala na nogah zaradi visoke temperature. Tudi Vidka je imela zdravstvene težave in tudi Teja, ki je tudi ni bilo. Zaradi »bolezni v ansamblu« smo zapele samo tri pesmi, naši gosti pa so tudi tokrat zapeli enak repertoar kot v Mengšu. Po koncertu so bili naši zvesti poslušalci zelo razočarani, da niso slišali več božičnih pesmi. In koncertu je sledilo druženje, razšli smo se kot dobri prijatelji in si obljubili še kakšen skupen nastop. Nato je nekaj vaj odpadlo zaradi bolezni naših pevk.

21., 28., in 31. januar
Končno smo se zopet dobile na vajah, 31.1. pa smo praznovale 10. rojstni dan.

FEBRUAR

4. februar, 11. februar
Vaje.

18. in 25. februar
Vaje odpadle, ker je nekaj pevk zbolelo.

28. februar
…In končno smo se sestavile in zbrale skupaj.

MAREC

4. marec
Vaje.

18. marec
Vaja in občni zbor, kjer je Vidka pevke seznanila s finančnim stanjem skupine. Bilo bi potrebno imeti tudi občni zbor društva, vendar se moška zasedba še vedno ni formirala.

25. marec
Vaje.

27. marec
koncert v Domu starejših občanov na Vidmu ob 16.30 uri. Prijazna terapevtka nas je sprejela v preddverju doma in pospremila do prostora, kjer smo povadile program, ki je bil sestavljen iz našega programa za letni koncert, ki bo v mesecu maju. Tudi tokrat so bili naši hvaležni poslušalci oskrbovanci doma. Nekaterim so bile pesmi znane, Jolanda pa je pripravila prisrčen vezni tekst, ki se je navezoval na vsebino pesmi, ki smo jih prepevale, zato so še bolj zavzeto sledili besedilom pesmi in naše petje jim je na obraz privabljalo nasmeh. Lepo nam je bilo v njihovi družbi.

APRIL

Med Brinke se je prikradla nervoza. Bliža se letni koncert, 10. obletnica skupine. Še veliko je za postoriti, priprave so v teku.

1. april
Vaje.

6. april
Intenzivne vaje. Pojemo z zaprtimi očmi, na pamet, Tina opozarja na napake, ki se jih ne moremo znebiti. Ampak se ne damo, koncert mora biti brezhibno izveden. Z velikim veseljem smo sprejele Dominika Krta, ki nas bo spremljaj pri zadnji zapeti pesmi (venčkom popevk), ki ga je pripravila Tina. Super bo in Dominik Krt je zelo zabaven. 10-letnica Brink bi ne mogla biti brez njegovega sodelovanja. Po vajah je bila spet tema koncert in sestavljali so se detajli scenarija koncerta. Avtorji: Tamara, Vidka, Jolanda, Biserka J. in Biserka K., Urša, Brigita in seveda Dominik s svojimi izkušnjami. Prepričana sem, da nam bo uspelo. Vse Brinke, zaposlene in upokojene, pa vse zelo zasedene v aprilu in maju. Naj mine.

< december 2023 >
pon tor sre čet pet sob ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31