Kronika 2018

JANUAR

8. januar
Vaje.

12. januar
Pele smo na pogrebu Brigitinega moža na Ljubljanskih Žalah.

13. januar
Intenzivne vaje, priprave na revijo odraslih pevskih skupin, 16. februarja v OŠ Šentvid pri Stični.

15., 22., in 29. januar
Vaje ter praznovanje 9. rojstnega dne. Torto je pripravila naša Blanka.

FEBRUAR

5. februar
Vaje.

12. februar
Tako močno sneži, da so vaje odpadle.

14. februar
Vaje.

16. februar
Revija odraslih pevskih skupin v Šentvidu pri Stični. Prireditev je vodila naša prijateljica Simona Zorc Ramovš, nastopale smo v družbi odličnih zborovskih zasedb iz Občine Grosuplje in Ivančna Gorica. Predstavile smo se z: Drumlca, Gondolirjeva pesem in Travniči so že zeleni. Zborovodkinja je odločila, da od nastopa na reviji do marca nimamo vaj.

MAREC

17. marec
Intenzivne vaje.
Na vajah smo se pogovarjale tudi o nastopih, ki nas še čakajo v prvem delu sezone, Tina pa nas je seznanila s programom za letni koncert in s predlagala scenarij dogodka.

V marcu vaje še 21. marca in 26. marca, pred tem pa smo imele nastop ob 18.00 uri v Mestni knjižnici Grosuplje ob slikarski razstavi učencev Brine Torkar.

APRIL

4. april
Vaje.

12. april
Generalka pred koncertom.

14. april
Ob 20.00 uri letni koncert Brink, gosti na koncertu so bili Moški zbor Jepa iz Koroške ter Pevska skupina Studenec iz Pivke. Zelo lep koncert je bil, kot vedno smo se izkazale kot gostiteljice.

23. april
Vaje.

MAJ

V mesecu maju smo se dogovarjale za nastop v Cafu na Fužinah, vendar je nastop odpadel, prav tako tudi 1. junija predviden nastop na povabilo Veteranskega društva Sever iz Ljubljane.

3., 7., 14., 21. ter 28. maj
Vaje.

JUNIJ

4. in 11. junij
Vaje.

15. junij
Ob 20.00 uri koncert na povabilo Društva Blaž Potočnikova čitalnica v Šentvidu nad Ljubljano. Zapele smo 19 pesmi v čudovitem ambientu in s čudovito publiko. Prostor je bil preplavljen z neopisljivo energijo in pele smo s tako lahkoto kot že dolgo ne. Vse poslušalce smo izredno navdušile.

22. junij
Ob 20.00 uri smo sezono zaključile z nastopom na prireditvi Večer Pod lipo pred Glasbeno šolo Grosuplje, v družbi zborov ŽePZ Biser, ŽePZ Lastovke, MoPZ Šmarje Sap, Mešani oktet Polica ŽePZ Nasmeh, MoPZ Samorastnik, ŽePZ Magdalena, Mladinski pevski zbor Brevis in MoPZ Corona. Zapele smo Poredno polko in Sonce sije na Portorož. Bilo je precej hladno, vendar vzdušje pa kljub temu zelo prijetno.

27. junija se je rodila naša mala – Tejina »brinčica« Lucija. Dobrodošla med nami.

SEPTEMBER

17. septembra in nato 24.
Končno smo se zbrale na prvih vajah v sezoni 2018 – 2019. Začele smo z rojstnodnevnmi praznovanji: avgustovska Urša, device Marinka, Jolanda, Brigita ter tehtnici Ivica in Vesna.

OKTOBER

1. oktober, 11. in 15. oktober
Vaje.

19. oktober
Bile smo gostje na letnem koncertu kvarteta Fone Megale KUD Fran Saleški Finžgar Senica v Župnijski cerkvi Sv.Štefana v Sori pri Medvodah. Skupino sestavljajo sami odlični pevci, ki so nas s svojim petjem čisto prevzeli, me pa smo se predstavile z: Pozdravna pesem, Sonce sije na Portorož, Vozi me vlak v daljave, Cetina, Brala Jana Kapini, Poredna polka. Vsebina pesmi ni bila prav nič moteča v farni cerkvi, kjer nas je sprejel tudi župnik Jože Čuk, zelo odprt in odkrit človek, ljubitelj vsega lepega in vrata njegove cerkve so odprta za vse, ki jim je lepota sveta.
Nato pa vaje še 22. oktobra.

NOVEMBER

5. november
Vaje.

9. november
Povabljene smo bile na večerni koncert Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Ig. Imele smo podoben program kot v Sori pri Medvodah: Pozdravno Pesem, Sonce ljubo, So še rožce u hartlnu žavovale, Cetino (kar naša himna), Uvik ču te svojim zvati ter Poredno polko. Kot gost je sodeloval tudi Barjanski kvartet z ljudskimi pesmimi. Družili smo se še po koncertu in okušali res zelo okusno pecivo, ki so ga pripravile članice DU.

10. november
Spet smo se zbrale na v prostorih CAF-a na Fužinah, ker smo povabljene na dobrodelni koncert za pomoč otrokom z rakom 4. decembra v Festivalno dvorano in tam naj bi zapele Barbaro Ann. Preizkusile smo se ob spremljavi glasbenikov. Se že veselimo koncerta. Brinke bomo tudi dobrodelne, saj smo vse kupile tudi vstopnice za koncert.

19. in 26 november
Vaje.

DECEMBER

4. december
Jolanda nas je povabila k sodelovanju na svojem dobrodelnem koncertu, v Festivalno dvorano. Dobrodelni koncert Pesem zate od srca do srca je bil namenjen zbiranju sredstev za pomoč otrokom z rakom Pediatrične klinike v Ljubljani. Do zadnjega kotička napolnjeno dvorano smo navdušile z Barbaro Ann, ob spremljavi Jolandinih glasbenikov. Tudi Brinke smo donirale nekaj sredstev z nakupom vstopnic.

6. , 10. in 17. december
Vaje (priprave na božični koncert).

27. december
Božični koncert v cerkvi Sv.Mihaela v Mengšu. Bile smo gostje odličnega Mešanega pevskega zbora Svoboda iz Mengša. Brinke smo se predstavile z zelo lepim programom: Beli božič, Dormi, dormi, Nobody Knows, Cantique de Noel in Večerno. Skupaj pa smo zapeli še dve božični pesmi: Božji nam je rojen sin ter Sveto noč. Po koncertu smo se s pevci družili in spoznavali, bil je prekrasen pevski večer in se že veselili novega druženja v Grosupljem, 6. januarja 2019.

 

 

< oktober 2023 >
pon tor sre čet pet sob ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31