Kronika 2016

JANUAR

7. januar
Prve vaje. Še vedno v dvorani Družbenega doma ob 19.30 uri, potem 14. januarja in 21. januarja.

25. januar
Z vajami smo začeli v Mestni knjižnici Grosuplje ob ponedeljkih, ker je Blanka zasedena ob sredah zaradi svojega študija na Medicinski fakulteti. Brinke so se strinjale z vajami ob ponedeljkih.

FEBRUAR

1. februar
Prve vaje v mesecu februarju.

13. februar
Intenzivne vaje na naši stari lokaciji, v družbenem domu. Te intenzivne vaje so bile res nekaj posebnega. Tako je snežilo, da smo se komaj zbrale skupaj, bile smo zaskrbljene zaradi naše Urše, ki je ostala v snegu z avtomobilom, z malo zamude pa je na vaje prišla. Bilo je zelo pestro in zabavno, kljub težavam s snegom.

25. februar
Sodelovanje na reviji odraslih pevskih zborov v avli OŠ Louis Adamič Grosuplje. Spet smo se zelo dobro odrezale. Pele smo: Teče mi teče, vodica, Sijaj, sijaj sončece ter Pevcu. Rezultati so bili letos objavljeni presenetljivo hitro. Brinke smo bile ponovno izbrane za sodelovanje na “sozvočenjih” in treba je poudariti, da je bilo to že tretjič zaporedoma. Po temeljitem razmisleku in po posvetovanju z zborovodkinjo Tino smo se odločile, da tokrat ne gremo na tekmovanje in naj bi bila naša prioriteta kvalitetno delo, učenje novega programa, zahtevnejšega, saj za srebrne Brinke to ne bi smelo predstavljati večjih težav.

MAREC

Ves mesec samo vaje, brez nastopov in intenzivnih vaj. Določen je bil datum intenzivnih vaj v aprilu in nastopov.

APRIL

V aprilu pet vaj in:

9. april
Intenzivne vaje. Blanka je praznovala rojstni dan in pripravila malico. Pavzo smo izkoristite za pogovor o naših nastopih v mesecu maju. Kar nekaj se nam jih obeta. 9. maja koncert v DSO Fužine, 20. maja bomo gostje naših kolegov Grosupeljskega okteta iz KD Šentjurski oktet ter 28. maja gostje na koncertu MoPZ Šmarje Sap na njihovem koncertu, poimenovanem Pod šmarsko lipo. Tina nas je seznanila z repertoarjem naše skupine: Sijaj, sijaj sončece, Teče mi, teče, vodica, Ne ouri, ne sejaj, Preljubi fantič moj, Resje že cvete, Moj rodni kraj, moj rodni dom, Poredna polka, Pred mano je poletje. 11. junija premierni letni koncert, gostile bomo MoPZ Radomlje.

26. april
Nastop v Kulturnem domu Grosuplje na prireditvi „Še pomnimo”. Brinke smo povabile tudi MoPZ Solidarnost iz Kamnika, da sodeluje na tej svečanosti. Fantje so odlično zapeli in prepevali smo še nekaj časa v avli kulturnega doma, pa tudi šmarski moški pevski zbor se nam je pridružil. Pevci imamo samo eno željo: da smo tam, kjer se poje. Odvečnih besed ne potrebujemo.

MAJ

2. maj
Vaje pri Tamari, nato praznovanje Abrahama. Teja je pripravila krasen scenarij za ta dogodek, Jolanda je pripravila vse za sprejem v društvo »abrahamovcev«, pri čemer nam je pomagal Brane Petrovič, urednik Odmevov in Tamarin kolega. Marinka je spesnila Tamaranko na Bilečanko, partizansko pesem, ki smo jo naštudirale za 26. april. Tamara je bila presenečena, to je bil tudi naš namen. Spet se je pelo in jedlo, tako kot se za praznovanje takega jubileja tudi spodobi. In Brinke spet komaj čakamo, da pridemo skupaj. Maj, vse tako kaže, ne bo samo mesec mladosti temveč tudi mesec norosti.

9. maj
Koncert partizanskih pesmi v DSO Fužine. S partizansko pesmijo smo navdušile stanovalce in obiskovalce doma.

15. maj
Na povabilo Območnega združenja veteranov Sever iz Ljubljane smo nastopile na prireditvi ob odritju spomenika na Geossu, v mrzlem deževnem in vetrovnem dnevu. Kljub neugodnim vremenskim razmeram smo svojo vlogo dobro opravile.

28. maj
Pod Šmarsko lipo smo nastopile na povabilo MoPZ Šmarje Sap, v prekrasnem ambientu pred šmarsko cerkvijo. Pesem Brink in MoPZ se je prepletala z recitacijami gostov iz Srbije, članov Slovenskega društva Kredarica. Po nastopu smo se še nekaj časa družili, prepevali in stkali nova prijateljstva.

JUNIJ

3. junij
Bile smo gostujoči zbor naših pevskih kolegov Grosupeljskega okteta v dvorani Družbenega doma na Grosupljem.

11. junij
Pevsko sezono smo zaključile z našim letnim premiernim koncertom. Tudi 7. koncert je bil nepozaben.

SEPTEMBER

Mesec september: 1., 12., 19. in 26. samo vaje in sicer na NOVI LOKACIJI, NA RADIU ZELENI VAL. Najemnino si moramo plačevati same, 80 € mesečno. Upam, da bo občina razumela našo prostorsko stisko, na katero opozarjamo že osmo leto.

OKTOBER

V oktobru so nam vaje kar dvakrat odpadle, pripravljale pa smo se že na gostovanje v Rožeku v Avstriji.

15. oktober
Bil je lep, prijeten večer, bogat s kulturnim programom, ki so ga poleg nas oblikovali tudi plesalci folklorne skupine iz Dunaja in odličen orgličar, ki je bil res izvrsten virtuoz. Tudi po končanem nastopu smo obiskovalcem prireditve zapele nekaj slovenskih pesmi in bili so navdušeni nad našim petjem in obljubili, da se gotovo še slišimo.

NOVEMBER

19. november
Nastop v Festivalni dvorani v Ljubljani na Partizanski pesmi. Zapele smo Bilečanko, Šivala je deklica zvezdo in Na oknu glej obrazek bled. Vsako drugo leto se tu srečujemo vsi tisti, ki pojemo partizanske pesmi. Je res veličastno in smo na to zelo ponosne. Smo bile pa tudi edina skupina iz Dolenjske.

DECEMBER

Zadnji mesec v letu smo preživele delavno, zadnjo vajo smo imele 19. decembra.

< oktober 2023 >
pon tor sre čet pet sob ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31