Kronika 2015

JANUAR

Že naslednji ponovoletni vikend 4. januarja, smo pevci v enakem sestavu (ni bilo Kvinteta Tivoli) s svojim petjem popestrili nedeljsko dopoldansko bogoslužje v župnijski cerkvi Sv.Jožefa v Ivančni Gorici, svoje pevsko popotovanje pa zaokrožili z nastopom na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, 8. januarja, kjer smo polepšali dan bolnikom in osebju.
Z združenimi močmi smo pevci dokazali, da pesem povezuje in osrečuje. O tem pričajo tudi posnetki z naših nastopov.

FEBRUAR, MAREC

12. februar smo se udeležile Revije pevskih zborov in tudi tokrat v Grosuplju. Tudi tokrat nam je žreb namenil nastop v začetku prireditve, takoj po nastopu pa smo bile povabljene na Radio Zeleni val in tega povabila nismo mogle zavrniti, bilo je preveč mikavno. In obrestovalo se je, zabavali so nas Čuki, očitno je tudi nam prijalo druženje v veseli družbi.
V marcu pa spet vaje. Določile smo datum našega koncerta: 13. junij.

APRIL

11. aprila smo bile povabljene na snemanje spota h gospodu Grilu, ki je v Grosuplju, v Rožni dolini odprl „štorkljišče” v okviru projekta (kandidiranje za evropska sredstva). V spotu, ki bo predstavljen po celi Evropski uniji, bomo prikazane tudi Brinke in naše petje (Resje že cvete).

24. aprila smo sodelovale v kulturnem programu na povabilo Združenja borcev za vrednote NOB Grosuplje, ki že tradicionalno pripravlja prireditev Še pomnimo. Ta dogodek smo prijavile kot projekt in zanj kandidirale za dodelitev sredstev na občini.
V mesecu aprilu smo dobile tudi razveseljivo novico iz Javnega sklada za kulturne dejavnosti, saj smo se uvrstile na reviji pevskih zborov v nadaljnje tekmovanje na regijski nivo. Izredno smo se razveselile te novice. To nam daje dodatno motivacijo za naše delo.

MAJ

V maju samo vaje, vsak teden, vse tja do 22. maja. Tokrat smo se odzvale povabilu Kvinteta Tivoli iz Lesc, kjer smo v Baročni dvorani radovljiške Graščine ob 20. uri priredili koncert. Brinke smo se predstavile z: Sonce Ljubo, Kaj ti je deklica, Smrt v Brdih, Resje že cvete, Moj rodni kraj, Od kod si potnik ti doma, skupaj s skupino pa smo zapeli: Nocoj je pa en lep večer in v Tamar. Bilo je fantastično, še nikoli do sedaj nismo pele v tako akustični dvorani, res je bilo veličastno. Pevci kvinteta so izvrstni pevci, najboljša pevska zasedba na Gorenjskem. Brinke smo se odlično počutile v družbi tako eminentnih pevcev in potem smo se skupaj družili na pogostitvi, ki so jo pripravili za nas.

30. maj
Intenzivne vaje v dvorani Družbenega doma. Pripravljamo se na 6. letni koncert. Tina je bila zadovoljna z nami. Resno smo delale. Samo še dve vaji do koncerta.

JUNIJ

3. junij
Vaje pred koncertom.

13. junij
Premierni letni koncert. Večer slovenskih in dalmatinskih pesmi, s podelitvijo portretov. Brinke smo zapele 16 pesmi, štiri slovenske ljudske, potem štiri Avsenikove ter osem dalmatinskih. Povezovalka programa je bila naša draga prijateljica Simona Zorc Ramovš, strokovna sodelavka na ZKD Grosuplje, ki je po našem koncertu zapustila to delovno mesto. Vsem, ki jo poznamo, je iskreno žal za to in prepričani smo, da se bo njena odsotnost še kako poznala, kajti njen prispevek k prepoznavnosti našega mesta je bil izjemen. Tisti, ki odločajo o financiranju kulture v naši občini, pa očitno tega niso prepoznali.
Koncert se je končal s podelitvijo portretov Brink. Celo leto se je Jolanda, avtorica le-teh, trudila z njimi, da nas je „ovekovečila” in sedaj se z njimi ponašajo naše dnevne sobe ali spalnice.
In s tem dogodkom se je zaključila naša sezona 2014/2015, v septembru 2015 se piše nova zgodba.

SEPTEMBER

2. september
Že prve vaje in priprava plana dela skupine do konca leta 2015. Ker smo bile Brinke na Območni reviji odraslih pevskih skupin v Grosuplju izbrane za regijsko tekmovanje, smo se za ta korak odločile. Vse naše nadaljnje delo je vključevalo tudi priprave na to tekmovanje. Prav tako pa smo dobile tudi nekaj povabil za gostovanje, zato smo v svoj plan dela vključile tudi nekaj nastopov.

10. september
Nastop v Galeriji Mestne knjižnice Grosuplje, na povabilo JSKD Območne izpostave Ivančna gorica poimenovan “Kvadrat in krog – kocka in krogla”.

16. september
Občni zbor KD Šentjurski oktet, zaradi odstopa vodstva: Sekirnik Andreja, ki je bil predsednik ter Jožeta Kastelica, tajnika. Blagajničarka Biserka Jakopin pa je na prepričevanje vseh prisotnih, pristala, da funkcijo opravlja še naprej. Nova predsednica KD Šentjurski oktet je naša kolegica Teja Ciber.

OKTOBER

3. oktober
Intenzivne vaje. In spet vaje 7. oktobra, 14. oktobra, 21. oktobra.

24. oktober
Nastop v Kamniku, Delavsko kulturno društvo Solidarnost iz Kamnika je praznovalo častitljiv jubilej: 11. srečanje pevskih prijateljev. Brinke smo bile počaščene, da so nas povabili. Skupaj smo preživeli prekrasen večer in ga zaključili z ubranim petjem.

NOVEMBER

Mesec november se je začel z vajami, vajami, vajami tudi s Katarino. Ogromno dela je bilo potrebnega pred tekmovanjem. Pridobiti je bilo potrebno originalne note, Wassermanna celo iz Nemčije.

15. november
Regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb Osrednje Slovenije v Logatcu. Dobile smo srebrno priznanje z doseženimi 72,7 točkami. To je bil izjemen dosežek za tako mlado skupino. Predstavile pa smo se s Pevcem, Franceta Prešerna, ki jo je priredila skladateljica Tadeja Vulc, ki je bila tudi predsednica komisije, ki je ocenjevala takmovalne zbore, potem Der Wassermanna, Sijaj, sijaj sončece ter Die Nonne. Prigarale smo si to priznanje. Kako smo na to ponosne, pa se ne da opisati. Je pa velika vzpodbuda tudi za naše nadaljnje delo.

DECEMBER

5. december
Gostovanje v Radomljah. v Kulturnem domu Radomlje na povabilo MoPZ Radomlje ob 45-letnici zbora. Odličen zbor, bile smo sprejete v njihovo družbo, kot da se poznamo že od nekdaj, po koncertu je bilo druženje s pevci in imele smo se krasno.

17. decembra zadnje vaje v letu 2015.

< oktober 2023 >
pon tor sre čet pet sob ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31